Pienetkin teot ratkaisevat

Lajittelu ja kierrätys on pitkälti asennekysymys. Helpoilla, pienilläkin askelilla kuljetaan kohti puhtaampaa luontoa ja vihreitä arvoja. Lähde mukaan ilmastotalkoisiin – Hyötypaperilta saat kaikki jätehuollon palvelut helposti yhdestä paikasta!

 

Miksi lajittelisin?

 

”Lajittelu on vaikeaa.”

Lajittelu on erittäin helppoa. Lajitteluohjeiden ja selkeästi merkittyjen keräysastioiden avulla on helppo lajitella jätteet juuri oikeisiin astioihin.

Tiesitkö?
Hyötypaperilta saat myös kierrätys- ja lajittelukoulutuksen henkilöstölle.

 

”Sekaisin ne siellä kaatopaikalla kuitenkin menevät.”

Keräysastioihin lajitellut keräysmateriaalit kuljetetaan hyödynnettäväksi uusiokäyttöön: paperista tehdään kierrätyspaperia, pahvista kierrätyspahvia, muovista kierrätysmuovia... Uusiokäyttö säästää raaka-aineita – esimerkiksi paperikuitu voidaan kierrättää useita kertoja! Kierrätykseen kelpaavien materiaalien lajittelu säästää luontoa ja jätehuoltokustannuksia.

Tiesitkö?
90 % yritysten sekajätteestä viedään kaatopaikoille turhaan, sille ne voitaisiin hyödyntää uusiokäytössä!

 

”Kierrätys ei vaikuta yritykseni toimintaan.”

Oikeaoppinen lajittelu ja kierrätys on yritykselle myös tärkeä imagotekijä. Vihreät arvot ovat nykypäivänä tärkeitä – etsimme uusiutuvia energiamuotoja, kierrätettäviä materiaaleja ja mahdollisimman vähän luontoa rasittavia toimintaprosesseja. Kuten sanonta kuuluu: asiakkaat äänestävät jaloillaan!

 

”Lajittelu maksaa.”

Lajittelu säästää jätehuoltokustannuksia merkittävästi! Sen mitä maksat aikaa lajittelemalla, saat takaisin paitsi jätekustannuksissa myös luonnon säästämisessä.

Tiesitkö?
Oikealla lajittelulla yrityksesi voi säästää jopa puolet jätehuoltokustannuksissa.

 

”Meillä tulee niin vähän roskia, ettei niitä kannata lajitella.”

Pienetkin teot vaikuttavat ratkaisevasti luonnon säästämisessä – pienistä puroista kasvaa suuri virta. Oli yrityksesi koko sitten mikä tahansa, lajittelu kannattaa aina!

Tiesitkö?
Suomessa kaatopaikkajäte vähenee vuosi vuodelta vaikka itse jätteen määrä on kasvanut - kiitos tehokkaan lajittelun ja kierrätyksen!